Anijs
Pimpinella anisum
Description
Anijs, een aromatische gewaardeerd in de keuken.
Anijs is een geurige aromatische plant waarvan de fijn gesneden bladeren lijken op vogelveren. Het wordt gekweekt om zijn zaden en bladeren waarvan de bijzonder zoete smaak doet denken aan venkel. Anijs vindt zijn plaats in uw tuin met andere aromaten of gewoon in potten.
Zaai je anijszaadjes in april-mei in een warme, gezonde en goed bewerkte grond, gelegen in de zon. Plaats de zaden in gaten op een afstand van 35 cm, dek af met potgrond en water in fijne regen. Verdun na 2 weken, met een tussenruimte van 35 cm tussen zaailingen. De bladeren worden 2 maanden na het zaaien geoogst.
Anijszaden worden gebruikt als specerij. Gewaardeerd in de keuken, de verse bladeren aangenaam smaak salades, rauwe groenten, vissoepen en bepaalde zaden brood, gebak en drankjes, het is ook het basisingrediënt voor de vervaardiging van Kraamanijs.
Kenmerken
- Algemene naam : Anijs
- Categorie : herbe aromatique
- Tijd om te zaaien : April tot eind mei
- Gebruik : koken, brood, gebak, drinken
- Aarde om te gebruiken : universele potgrond/tuingrond/compost
Expédition & livraison
Hoe werkt de levering?
- Zodra u bestelt worden uw planten geselecteerd
- Elke bestelling wordt individueel verwerkt.
- De planten worden verpakt, gestekt en geëtiketteerd.
- De verpakking is zorgvuldig uitgevoerd om problemen te voorkomen.
- De pakjes zijn klaar om verzonden te worden.
Onze leveringsmethoden
Wij verzenden onze planten in heel Europa (behalve in overzee en eilanden).
Klantenbeoordelingen