Pimpernel
Sanguisorba minor
Description
De Pimpernel, een aromatische plant om opnieuw te ontdekken
De Pimpernel is een overblijvende, zeer winterharde aromatische plant waarvan de bladeren een smaak hebben die doet denken aan komkommer of groene noten.
Gemakkelijk te kweken, het vestigt zich in kalksteengrond, droog en bij voorkeur in de zon. Het heeft zijn plaats in een rotstuin met andere planten aangepast aan droogte maar ook in de moestuin of in een pot. Zaai de Pimpernel in het voorjaar (vanaf april). Maak de grond los en wijzig deze, plaats de zaden in gaten 3 cm diep op een afstand van 25 cm (3 zaden per gat). Bedek ze met een mengsel van tuingrond en potgrond, stamper en water. Verdun indien nodig (houd elke 25 cm een zaailing).
De oogst is van maart tot oktober, kies bij voorkeur jongere bladeren zachter. Vers worden ze gebruikt bij het koken om salades, smaaksauzen en marinades of smaakeieren te kruiden.
Kenmerken
- Algemene naam : Pimpernel
- Categorie : herbe aromatique
- Tijd om te zaaien : April tot juni
- Oogsttijd : 60 dagen na ontkieming
- Gebruik : koken om salades, smaaksauzen en marinades of smaakeieren te kruiden
- Aarde om te gebruiken : universele potgrond/tuingrond/compost
Expédition & livraison
Hoe werkt de levering?
- Zodra u bestelt worden uw planten geselecteerd
- Elke bestelling wordt individueel verwerkt.
- De planten worden verpakt, gestekt en geëtiketteerd.
- De verpakking is zorgvuldig uitgevoerd om problemen te voorkomen.
- De pakjes zijn klaar om verzonden te worden.
Onze leveringsmethoden
Wij verzenden onze planten in heel Europa (behalve in overzee en eilanden).
Klantenbeoordelingen